javascript:void(0); Skip to main content

Hvorfor Marte Meo?

 

Jeg er meget begejstret for Marte Meo metoden af flere årsager. Det er en metode, der på meget konstruktivt vis, formår at skabe udvikling i alle møder mellem mennesker. Metoden har en udpræget vægtning af det positive, så for mig at se avler Marte Meo glæde, når man gør brug af den. Fordi man får fokus rettet mod, det som virkelig virker i samspillet og derved får man en positiv udvikling.

Metoden kan læres af alle og skaber stor udvikling både fagligt og personligt. VPS pædagogikken vi – prøver – sgi minimeres sammen med personalets forskellige sysninger, holdninger og normer. For vi ser objektiv på det menneske, der på filmen viser os, hvad de allerede mestrer og hvor der er behov for udvikling.

Det kan for os mennesker, være svært at have opmærksomheden rettet på mere end et sted af gangen. Så derfor er der mange små detaljer i en omsorgssituation, som vi overser. Dette gør den videobaseret Marte Meo metode op med. For gennem videoanalysen kan vi se bitte små initiativer og nonverbal kommunikation i samspillet, som øjet ikke formår at se i det nuværende øjeblik.

Så kort og godt Marte Meo metoden skal anvendes, fordi det er en metode, der skaber udvikling, giver glæde og begejstring på dens vej og ja mennesker er bare bedst, når de er glade!

Gitte Henriksen